Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk sinds 7 jaar in een bedrijf waar ik begon in de invalpool met een 0-urencontract. De laatste 2,5 jaar heb ik 3 keer een urencontract gehad van 22 uur en 2 keer 32 uur. In april hebben zij me aangeboden een definitief urencontract van 32 uur te geven, met ingang van 1 juli. Mondeling hebben we deze afspraak gemaakt, moest alleen wachten op mijn contract. Toen ik gister vroeg of mijn contract al onderweg was zei ze dat ik geen definitief contract meer krijg, maar weer een verlenging tot 31 december. Daarna krijg ik weer een 0-urencontract voor de invalpool en wordt ik door de bezuinigingen (hoogswaarschijnlijk) niet meer ingepland (sowieso te weinig) en ben ik gedwongen ontslag te nemen.. Kunnen ze dit wel maken? Zijn ze niet verplicht na 3 keer een urencontract voor bepaalde tijd om te zetten naar onbepaalde tijd? Daarnaast zijn mondelinge afspraken toch net zo rechtsgeldig als schriftelijke?

Geachte vraagsteller,

Zo op het eerste gezicht heeft u al een contract voor onbepaalde tijd. Als er geen Cao van toepassing is -waarin andere regelingen zijn getroffen- dan heeft u door conversie op dit moment al een contract voor onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je wel voor de reactie. Ik vraag me nog wel af of mijn werkgever mij weer een 0-urencontract kan geven of verplicht is mij minimaal 22 uur te geven ivm de laatste 3 contracten?


Ook hier is het afhankelijk of er wel of geen cao van toepassing is.

Op basis van het Burgelijk Wetboek (7:610b) ontstaat er na 3 maanden een 'rechtsvermoeden' dat u een contract heeft voor gemiddelde arbeidsduur berekend op basis van de voorliggende 3 maanden.

Als u inhoudelijke hulp wilt bij uw kwestie kunt u contact opnemen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag