Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk sinds 3,5 jaar bij een sportschool in Boxmeer. Ik geef daarbij als zzp' er zelf ook nog groepslessen los van de sportschool
Dat was al zo voordat ik bij die sportschool ging werken. Ik geef als zzp er 'zumba lessen, en mijn baas vroeg of ik die zumba ook in haar sportschool wou geven. Het concept van de sportschool is een circuit training met apparaten. Daarbij geven we nu dan ook extra de zumbales. Ik wil stoppen bij de stopschool, en wil graag mijn zumbales in Boxmeer gaan geven als zzp ér. Ik heb een arbeidsovereenkomst getekend met een concurrentie beding, dat ik in een straal van x kilometer van haar sportschool niet het zelfde concept voeren. Staat de zumba hier los van? Want het is mijn concept?

Om uw vraag precies te kunnen beantwoorden, zal het handig zijn de inhoud van het concurrentiebeding en de abeidsovereenkomst te kunnen lezen en beoordelen. Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan een concurrentiebeding gebonden zijn.

In het algemeen (TER ILLUSTRATIE):
In het geval dat een werknemer door een concurrentiebeding onbillijk wordt benadeeld, kan de rechter het beding geheel of gedeeltelijk vernietigen.

In bepaalde gevallen kan een concurrentiebeding de werknemer in belangrijke mate belemmeren waardoor de werkgever een vergoeding aan de werknemer moet betalen.

Om u een vraag/situatie beter te kunnen beantwoorden/beoordelen, kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag