Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk ruim tien jaar bij een stichting. Ik werk goed en hard met altijd goede beoordelingen. We zitten al jaren in diverse reorganisaties. Het laatste halfjaar is er een sfeer ontstaan waarbij ik me geïsoleerd voel. Nu heb ik een matige beoordeling gekregen. ik krijg hierdoor het gevoel dat men (uiteindelijk) van mij af wil. Wat kan ik het beste doen? Ik vind de beoordeling niet terecht, wil dit aanvechten, maar vrees dat dit vechten tegen de bierkaai is. daarnaast ben ik bijna letterlijk opgebrand van het jarenlange gevoel van niet gewaardeerd worden. Moet ik mijn gelijk proberen te halen? Wat kan ik het beste doen als men aanstuurt op 'take it or leave it?' Ik zou best van deze omstandigheid verlost willen worden, maar kan mij niet veroorloven om zelf op te stappen met alle financiële gevolgen van dien. Toch ben ik bang dat een gesprek uitloopt op een emotionele confrontatie waarbij ik aan het kortste eind trek en knak en dan op het punt kom dat ik niet verder wil. kunt u mij adviseren en eventueel mijn rechten als werknemer noemen?
Alvast mijn hartelijke dank voor uw antwoord.

Ik raad u aan om werkgever met uitleg schriftelijk aan te geven waarom de beoordeling volgens u niet terecht is. Verder merk ik op dat een werkgever - uiteraard alleen als dat goed onderbouwd is - aan mag geven dat iemand niet functioneert, maar dan moet er wel een verbeteringstraject in gang worden gezet om hier wat aan te doen. U 'aan laten modderen' en u dan ontslaan kan niet.
Ik help u hier graag bij als u wil. Neem gerust vrijblijvend rechtstreeks contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemorgen,

U bent inderdaad in een vervelende situatie terecht gekomen op uw werk. Om uw vraag 'wat zijn mijn rechten als werknemer' goed te kunnen beantwoorden, zou ik uw arbeidsovereenkomst (event. CAO) moeten bekijken.

Het is wel van belang dat u aangeeft dat u het niet eens bent met de negatieve beoordeling. De werkgever dient u dan de gelegenheid te geven om uw functioneren te verbeteren. Het zou best kunnen zijn dat de werkgever van plan is uw arbeidsovereenkomst op termijn te beeindigen of dat uw functie in de reorganisatie komt te vervallen.

Misschien kunt u gebruik maken van gefinancierde rechtshulp. In dat geval betaalt u voor de rechtsbijstand slechts een eigen bijdrage. Als u naar het Juridisch Loket van uw gemeente gaat, kunnen zij eventueel een diagnose document afgeven. Dit document geeft korting van 53 euro op de eigen bijdrage. U kunt dan ook een voorkeursadvocaat opgeven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Wij zullen in eerste instantie op een nette wijze aangeven wat er in onze ogen schort aan de functioneringswaardering. Op grond van de reactie van de leidinggevende zullen wij kijken wat dan de beste vervolgstap is en uw advies daarin meenemen.


Graag gedaan en veel succes. Mocht het nodig zijn, kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag