Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk nu parttime 16 uur per week in een winkel. Onze winkel gaat sluiten. Nu is er een passende functie voor mij gezocht in een andere winkel binnen hetzelfde bedrijf. Zij bieden mij een PTU contract aan van 13-24 uur. Dit is een contract waar minimaal 13 uur per week gewerkt wordt gemiddeld in een kalenderkwartaal en maximaal 24 uur gemiddeld per kalenderkwartaal. In het sociaal plan is opgenomen dat er maximaal 5 uur vermindering van de uren per week mogen zijn. In de vakantie wordt niet uitbetaald. Wat is uw advies
Klopt het dat de contract uren dan 0 zijn of zijn dan de contracturen 13-24 uur. Wanneer de contracturen 0 zijn dan heet het toch een nul uren contract?

Als de contracturen 0 zijn, dan is het inderdaad een 0 urencontract.
Uw baas is niet verplicht u een nieuwe overeenkomst aan te bieden. Een overeenkomst van 13 -24 uur is in lijn met de regelgeving zoals u die in de vraag hebt neergezet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie


De werkgever biedt u een zogenoemd min-max overeenkomst aan. Hierbij spreken partijen onder andere met elkaar af welke uren u - gemiddeld - minimaal voor de werkgever werkt, namelijk 13 uur per week. Dit zijn garantie-uren. Ook wordt afgesproken hoeveel uren u gemiddeld maximaal werkt. De garantie-uren - in uw situatie 13 uren - moeten minimaal uitbetaald worden, ook als u niet werkt. Dat de werkgever aangeeft dat tijdens vakantie niets uitbetaald wordt, is dan ook vreemd. Wellicht dat ik bij het inzien van de overeenkomst hier een verklaring voor zie. Schroom niet om rechtstreeks contact met mij hierover op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In het contract staat dat de vakantiecompensatie bedraagt 9,195% en wordt elke periode uitbetaald. Ik persoonlijk had ook gedacht dat die 5 uur verschil per week in het sociaal plan ook voor de vakantie periode zou moeten gelden. Het is denk ik niet zo'n ramp om de vakantie compensatie iedere periode te krijgen. Dan moet ik maandelijks wat achteruit zetten voor de vakantie. Het is alleen zo moeilijk met elkaar te vergelijken omdat het verschillende contracten zijn. Hierbij wil ik ook vermelden dat ik heel blij ben dat ik bij het bedrijf mag blijven werken. Ik ben alleen bang dat ik wat over het hoofd zie en dat ik er straks veel op achteruitga.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag