Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik werk nu bijna een half jaar bij een supermarkt. ik hou van mijn werk, en kan het heel goed vinden met mijn collega's en leidinggevenden.

echter, het komt steeds vaker voor dat mijn rooster wordt "aangepast" naar de behoeften van de werkgever. iets wat opzich niet onlogisch is, en ik heb inmiddels wel voor elkaar dat het elke week redelijk op elkaar lijkt.

nu komt het stiekem toch steeds vaker voor dat ik voor maar 2 uur hoef te komen. ook bij andere, jongere collega's is dit erin aan het sluipen.

ikzelf vind dit erg vervelend, want ik heb voor die 2 uur werk midden op de dag niets meer aan mijn dag. (ik doe vrijwilligerswerk in de uren die ik niet werk) maar wil niet direct gaan klagen. kom liever beslagen ten ijs.
ik hoorde namelijk dat een werkgever je minimaal 4 uur (dacht ik) moet betalen voor elke oproep... klopt dit? of mogen ze dit gewoon doen.

ik ben geen oproepkracht, en heb een contract van 25 uur.

alvast bedankt!

Als er geen vaste werktijden zijn afgesproken en je werkt 15 of minder uur per week dan moet je werkgever per oproep minimaal drie uur uitbetalen. In jouw geval gaat deze regel dus helaas niet op. Ik adviseer je in overleg te treden met je werkgever. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag