Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk in de zorg, CAO gehandicaptenzorg. Als ik werk op een doordeweekse feestdag krijg ik daarna 6,8 uren gecompenseerd. Ik heb een contract van 34 uur per week. Tot zover klopt dit dus (34 : 5 = 6,8). Als ik op een doordeweekse feestdag een dienst werk van bijv. 10 uren krijg ik ook maar 6,8 uren gecompenseerd. Volgens mij moet mijn werkgever echter dan de feestdag uitbetalen met een toeslag van 60% en mij ergens later in de maand op een doordeweekse vrije dag ook voor 10 uur compenseren. Weet U hoe dit zit? Ik heb gezocht in de CAO maar kan het niet vinden.

Volgens mij heeft u op grond van de CAO gelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bent U hier zeker van?


U krijgt een compensatie in tijd op grond van artikel 6.4 lid 6 tenzij de werkgever een jaarsystematiek van toepassing is want dat wordt er ene aftrek toegepast conform het eerste lid van dit artikel. Naast de compensatie in tijd krijgt u nog een onregelmatigheidstoeslag van 60 % op grond van artikel 7:10.
Overigens is dit ook helemaal niet zo bijzonder want in andere branches wordt er ook voor werken op feestdagen een vrije dag en een extra vergoeding van vaak 50 % betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag