Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk hele dagen alleen in een winkel. Nu wil mijn werkgever mij halve dagen laten werken. De reden volgens hem is dat ik niet langer dan 5,5 uur mag werken omdat ze dan volgens de wet verplicht zijn om mij pauze te geven. In noodgevallen laten ze me wel hele dagen alleen werken? Mogen ze mij zomaar halve dagen inplannen i.v.m. de pauzes of zijn er uitzonderingen?



Uw werkgever verkoopt onzin in die zin dat u weliswaar pauze moet nemen, maar dat mag geen reden zijn om u feitelijk minder uren te geven. U moet hiermee zeker geen genoegen nemen en formeel protesteren. U krijgt anders ook geen WW over de verloren uren. Als werkgever u minder wil laten werken (en daar lijkt het op, het pauzeverhaal lijkt een smoesje) zal hij de normale weg moeten bewandelen daarvoor, bijv. via een vaststellingsovereenkomst of via het UWV of de kantonrechter.

Zie verder http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/welke-uitzonderingen-zijn-er-op-de-arbeidstijdenwet-voor-bepaalde-werksituaties.html

En de winkel kan natuurlijk ook een half uurtje dicht tussen de middag…

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag