Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik werk bij een internationaal bedrijf in het buitenland. We hebben een erkend makelaar die onze woonzaken behartigt in NLD. Mijn hypotheekverstrekker is akkoord gegaan met de eerste verhuur van ons huis, Vervolgens kwam er na een jaar een nieuwe huurder in, die op korte termijn wilde huren. We hebben akkoord gevraagd aan de bank maar die heeft, op 1 dag na, een maand gewacht met reageren. Het huurcontract (hetzelfde als het vorige) was inmiddels getekend. Vervolgens eist de hypotheekverstrekker dat het huurcontract wordt aangepast naar aanleiding van een rechtelijke uitspraak met betrekking tot de looptijd (die moet open zijn, in plaats van tot einde vergunning volgens de leegstandswet). De Makelaar vind haar goede naam in het geding en stelt voor, bij een verlenging van het contract, dit aan te passen. De hypotheekverstrekker gaat niet akkoord en deelt mee de verhuur te gedogen en stelt vervolgens mij aansprakelijk omdat ik verhuur zonder uitdrukkelijke toestemming van de hypotheekverstrekker. De hypotheekverstrekker wijzigt vervolgens mijn hypotheek waardoor ik meer ga betalen. Is er iets wat ik hier aan kan doen ?

Beste vraagsteller,
de bank heeft tergend laat gereageerd waardoor u niet de nieuwe huurovereenkomst kan in laten gaan op gewenste datum of helemaal niet omdat de huurder niet akkoord gaat met het nieuwe beding. Hierdoor lijdt u schade welke deels het gevolg is van de late reactie van de bank.
Ik zie niet in waarom deze bank u niet eerder op de hoogte had kunnen brengen met de nieuwe eisen , zeker omdat zij wisten en toestemming hadden gegeven voor verhuur. De bank staat tot u- klant- in contractuele relatie en contractpartijen moeten elkaars belangen over en weer aantrekken en respecteren. Bovenstaande handelingen zou een zorgplichtschending kunnen zijn, hierdoor ontstaat schadevergoedingsplicht.
Maar zonder een juridisch opgestelde brief op basis van wet, regelgeving en/of jurisprudentie lijkt het me erg moeilijk enige invloed uit te oefenen. U mag mij of een andere jurist van dit Platform.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag