Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk al 15 jaar bij het zelfde bedrijf.Sinds vorig jaar heeft mijn werkgever een familielid van hem gevraagd om het een en ander te reorganiseren.Dit brengt een rare situatie met zich mee omdat diegene ook regels aanstelt waar wij ons aan moeten houden. Ik heb nooit een contract ondertekent ,en nu ligt er een nieuw contract voor mij klaar,moet ik deze onderteken of kan ik dat weigeren. Naar mijn inziens ga ik er ook niet op voorruit ik werk al jaren 24 uur per week en in mijn nieuwe contract staat minimaal 20 uur en maximaal 32 uur? Ook mijn loon staat al jaren stil en het enige wat ik ieder jaar hoor is dat er geen financiele middelen zijn voor loonsverhoging,mag dit eigenlijk wel? Er werken zo een 14 mensen bij ons verdeeld over 2 winkels.



Met deze voor u negatieve wijziging qua aantal uren hoeft u in ieder geval niet in te stemmen. Nu heeft u nl. recht op minimaal 24 uur en dan nog maar minimaal 20 uur.

Verder zal de overeenkomst bekeken moeten worden op redelijkheid en voor u negatievere bepalingen dan nu.

Op loonsverhoging bestaat geen wettelijk recht, eventueel wel bij CAO, als er een CAO van teopassing is.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag