Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 24 uur per week maar vanwege een hernia houdt mijn werkgever mij 1 uur ziek.
Mijn 2 jaar ziek zijn zijn om en mijn werkgever wil dat ik naar een Expertise centrum in Amsterdam ga . ik woon in Joure en heb aan gegeven dat het reizen met het openbaar vervoer erg belastend is voor mijn rug.omdat ik er niet heen ga zeggen ze dat ze mijn loon niet meer hoeven door te betalen en dat er misschien ontslag zit aan te komen.
Kan ik hier nog iets aan doen en heb ik ook recht op een ontslag vergoeding ?
Ik werk er al 13 jaar.

Ik begrijp niet hoe uw werkgever u 1 uur ziek kan houden. De vraag is of u arbeidsongeschikt bent voor 1 uur per week of niet. Als u niet arbeidsongeschikt bent dan moet u gewoon 24 uur per week gaan werken en hoeft u ook niet naar een expertisecentrum. Als u wel ziek bent en daarom 1 uur per dag niet kunt werken dan moet u medewerking verlenen aan de re-integratie. Als u niet met het openbaar vervoer kunt reizen om medische redenen dan moet u aan verklaring vragen aan uw behandelend arts dat u niet mag reizen. Heeft u een dergelijke verklaring niet dan kan het lastig zijn om aan te tonen dat u niet kunt reizen en in dat geval kan de werkgever inderdaad moeilijk gaan doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze houden mij 1 uur ziek per week , omdat ze geen vertrouwen in mij hebben . Ze zijn bang dat ik weer in het ziekte verzuim kom.Ik werk mijn uren wel , maar omdat ik nog - uren heb( toen was er niet genoeg werk )trekken ze die van mijn uren af die ik teveel werk zodat ik die uren weer in kan lopen.


Reactie van de vraagsteller

Als ze mij ontslag geven omdat ik hier niet aan mee werk , heb ik dan nog recht op een ontslag vergoeding ?


Als u nu weer 24 uur per week werkt bent u volgens mij niet arbeidsongeschikt. Uren aftrekken omdat er in het verleden te weinig werk was mag niet. Dat is namelijk het probleem van de werkgever tenzij u er mee akkoord bent gegaan dat u die uren zou inhalen in de loop van de tijd.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou u adviseren om met een arbeidsrecht jurist uw situatie goed door te spreken want er spelen blijkbaar meer zaken een rol. Daarom is ook niet aan te geven of u een uitkering krijgt want dat ligt aan de manier waarop de arbeidsovereenkomst beƫindigd wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag