Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 12,5 jaar voor dezelfde werkgever en heb bij een functioneringsgeprek te horen gekregen dat ik te weinig omzet binnen haal om mij in die functie te kunnen betalen;ik word een functie terug gezet en krijg over een maand een gesprek en als de punten waarop ik ben beoordeeld niet beter zijn krijg ik mijn ontslag.Naar mijn mening is ze een dossier aan het aanmaken om me over een maand gegrond te kunnen ontslaan en zo minder hoeft te betalen.Kan een werkgever je zomaar terugzetten in functie?graag advies



U moet uiteraard ageren tegen deze demotie en het opgebouwde dossier zoveel mogelijk weerleggen. Bij een disfunctioneringsdossier behoort de werkgever heel veel stappen te zetten alvorens een ontslag op die grond voor elkaar te krijgen. Zo gaat het om de tijd die u heeft gekregen om te verbeteren, de hoeveelheid ondersteuning die de werkgever biedt/heeft geboden in de vorm van bijscholing etc.

Het kan zijn dat u moet voldoen aan targets en dat deze performances zijn vastgelegd en jaarlijks worden beoordeeld. U doet er verstandig aan uw dossier met een ervaren arbeidsrecht te bespreken. Als u een plan wilt maken, kunt u vrijblijvend bellen of mailen om te kijken wat we op korte termijn voor elkaar kunnen krijgen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag