Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik vraag me af of het volgende toegestaan is:
Ik heb me een paar jaar geleden ingeschreven bij Holidaylink, een bedrijfje dat bemiddelt tussen oppassers en oppasvragers. In de spelregels staat het volgende:

"Deelname aan Holiday Link wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en telkens voor een periode van 12 maanden verlengd. De eerste datum waarop een pakket zal worden verlengd wordt deelnemers na inschrijving schriftelijk of per email verstrekt. De jaarlijkse bijdragen staan vermeld op de website van Holiday Link. Een wijziging van prijs wordt deelnemers ruim voor de verlengingsdatum schriftelijk of per email meegedeeld.
Opzeggen kan uitsluitend schriftelijk of per email of via ons opzeggingsformulier gebeuren. De opzegtermijn is tenminste 3 weken voor de verlengingsdatum. Een opzegging wordt altijd schriftelijk of per email bevestigd. Indien u geen bevestiging ontvangt dient u ter controle van uw uitschrijving contact met Holiday Link op te nemen. Te laat ontvangen opzeggingen kunnen helaas niet met terugwerkende kracht in behandeling worden genomen."

Ik dacht dat contracten tegenwoordig niet meer met een jaar verlengd mogen worden?

Alvast bedankt!



De zogenaamde Wet van Dam over stilzwijgende verlenging geldt voor alle abonnementen en energiecontracten. Is hier sprake van een abonnement?


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Misschien niet nee. Dit staat op hun site:
"Deelname aan Holiday Link wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en telkens voor een periode van twaalf maanden verlengd."
Ze hebben het zelf over een jaarlijkse bijdrage, waardoor je advertenties kan plaatsen en zelf kan reageren.


Reactie van de vraagsteller

Er staat in de wet van dam dat deze geldt voor lidmaatschappen, abonnementen en overige overeenkomsten. Valt dit wellicht niet onder overige overeenkomsten?


Dag,
waar leest u 'overige overeenkomsten'?

Art. 6:236 lid j BW bepaalt het volgende: dat in geval van een overeenkomst tot het geregeld afleveren van zaken, elektriciteit daaronder begrepen en dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften niet daaronder begrepen, of tot het geregeld doen van verrichtingen, leidt tot stilzwijgende verlenging of vernieuwing in een overeenkomst voor bepaalde duur, dan wel tot een stilzwijgende voortzetting in een overeenkomst voor onbepaalde duur zonder dat de wederpartij de bevoegdheid heeft om de voortgezette overeenkomst te allen tijde op te zeggen met een opzegtermijn van ten hoogste een maand;

De onderhavige overeenkomst/dienstverlening/verrichting moet dus onder dit artikellid kunnen vallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag