Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik volg een door mijn werkgever betaalde opleiding. Ik heb hiervor bij de start van de opleiding een opleidingsovereenkomst voor getekend: bij vertrek tijdens mijn opleiding en tot 1 jaar na afronding van de opleiding moet ik 100% terugbetalen, het 2e jaar 75%, 3e jaar 50% en vanaf 3 jaar na voltooiing kan ik 'vrij' vertrekken.
In deze overeenkomst is opgenomen dat als ik ontslagen wordt (economische redenen oid) of het bedrijf gaat failliet, dan hoef ik niks terug te betalen.

We zjin inmiddels 2 ontslagrondes verder en iedereen die mag blijven heeft uren moeten inleveren. Ik heb daarom een vaststellingsovereenkomst getekend waarin ik voor 40 uur wordt ontslagen. Daarna ben ik voor 36 uur opnieuw aangenomen, met een nieuwe arbeidsovereenkomst.
Hierbij is de opleidingsovereenkomst niet opnieuw gesloten.
Is de oude opleidingsovereenkomst nog steeds van kracht, ondanks dat ze me in eerste instantie voor 40 uur hebben ontslagen (en me daarna weer aangenomen hebben), of is deze vervallen?

Geachte vraagsteller,

Dat is -als jullie de vaststellingsovereenkomst goed hebben ingekleed- opgenomen in die overeenkomst. Kijk dus goed naar wat de afspraken zijn. Anders valt het wellicht onder het kopje 'finale kwijting'.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag