Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik vind op het internet alleen verschillende verhalen en vraag me daarom af of in alle gevallen een concurrentiebeding meegaat in een bedrijfsovername?

Het volgende heb ik gevonden op een website :
Er zijn drie vormen van bedrijfsovername:
• Omzetting van een ondernemingsvorm (bijvoorbeeld: een maatschap wordt omgezet in een bv)

• Vanwege een reorganisatie wordt een werknemer overgeplaatst naar een andere vennootschap, een dochtermaatschappij of de holding

• Er vindt een overgang van de onderneming plaats

De Hoge Raad heeft uitgemaakt dat een concurrentiebeding in de eerste twee gevallen opnieuw moet worden overeengekomen, omdat het mogelijk zwaarder is gaan drukken als gevolg van de omzetting van de ondernemingsvorm, of door de overplaatsing naar een andere vennootschap, dochtermaatschappij of de holding.

Wilt U mij laten weten of dit klopt of niet omdat de kapsalon nu een V.O.F. is geworden en het overigens over 2 jaar geheel door m n collega's wordt overgenomen.

Wat u op internet heeft gevonden klopt. Maar u gaf aan de het bedrijf overgenomen is door twee medewerkers. Dan is er dus sprake van een overgang van de onderneming en niet van het omzetten of van een reorganisatie. Dus de eerste twee gevallen die de HR noemt zijn niet van toepassing. Zie ook voor een vergelijkbare zaak. Gerechtshof 's-Hertogenbosch 29-11-2011 LJN: BU6554,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dan is dat duidelijk, dank voor weer een snelle reactie!
Nu weet ik dat je tot een bepaald bedrag mag opgeven per jaar aan thuisverdiensten. Of mag dit ook niet vanwege het concurrentiebeding?
Ik denk dat ik nu maar aan ga geven dat ik voor mezelf wil beginnen bij m n bazin en dan kijken hoe we eruit kunnen komen.. en anders moet ik eerst een jaar ergens anders gaan werken. Wat zou U doen?
MVG


Het bedrag aan thuisverdienen is belastingrecht en dat is niet van invloed op het concurrentiebeding. Dus misschien beter dat u aangeeft dat u overweegt voor u zelf te beginnen en kijken of er wat te regelen valt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag