Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik vertrek binnenkort met mijn vriend voor een onbepaalde periode naar Curacao. Beiden wonen wij nog thuis: mijn vriend (30) met zijn moeder in een huurwoning en ik (24)met mijn ouders en broertje in een huurwoning.

Binnenkort zijn wij een aantal maanden dus niet thuis, maar voordat we ons officieel willen uitschrijven in Nederland willen we ons eerst oriƫnteren op Curacao om te zien of wij ons daar echt kunnen en willen inschrijven.

In de tussentijd woont mijn vriend in praktijk dus niet thuis, terwijl zijn moeder bepaalde toeslagen niet krijgt omdat hij nog wel thuis staat ingeschreven. Zijn moeder heeft dan dus extra kosten omdat hij nog thuis zou wonen, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Daarom overwegen wij om hem in de tussentijd bij ons (mijn ouders) thuis in te schrijven. Wij hebben geen recht op toeslagen, dus wat dat betreft zouden wij er niet op achter uit gaan.

Mijn vraag is: is het mogelijk om mijn vriend tijdelijk bij mijn ouders thuis in te schrijven tijdens ons verblijf in Curacao (totdat wij een definitieve keuze hebben gemaakt)? En wat zijn de voor- en nadelen hiervan. Brengt dit bijvoorbeeld extra kosten of risico's voor mijn ouders met zich mee?

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Alvast bedankt!

Het is mogelijk, maar mag niet. Je hebt er ook betrekkelijk weinig belang bij. Je zou eventueel een briefadres op kunnen geven, maar wat ook kan, is je gewoon uitschrijven uit Nederland. Als je verwacht de komende twaalf maanden meer dan acht maanden in het buitenland te verblijven, is dat de geƫigende optie. Wat wel belangrijk is in dat geval, is om op Curcacao een ziektekostenverzekering te regelen. Je bent dan overigens ook meteen van de druk van je Nederlandse verzekering af.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag