Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik stel namens mijn vriend deze vraag. Hij kreeg in 2006/2007 het middel Humira voorgeschreven voor het behandelen van zijn Psoriasis. In 2008 kreeg hij ernstige klachten, o.a. gevoelloosheid vanaf het midden van zijn onderbreken tot aan het puntje van zijn tenen en werd vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Het gevoelloze gedeelte werd pikzwart (het bloed kon hier namelijk niet doorheen stromen) met als gevolg dat de artsen vonden dat zijn voeten geamputeerd moesten worden. Na deze melding raakte hij helemaal de weg kwijt, hij was het niet eens met de beslissing en bleef doorvechten. Iedere dag, een maand lang, ging hij een paar uur lang fietsen op een fiets in het ziekenhuis. Met als gevolg dat hij weer gevoel kreeg tot aan zijn tenen (in combinatie met bloedverdunners) Er werd gezegd dat nu maar enkele tenen geamputeerd moesten worden, maar ook dit was niet wat hij wilde. Hij bleef doorzetten en heeft zo ook zijn gevoel terug kunnen krijgen in zijn tenen. Bij enkele tenen zijn er topjes afgesneden. Ik ben voor hem gaan zoeken op het internet en vond op een Engelstalige website dat er bij 3 andere personen in de periode van 2004 tm 2007 de voeten geamputeerd moesten worden na het gebruik van Humira. De jongen waar het om gaat vroeg naar uitleg. Zijn dokter had gezegd dat hij mogelijk anti fosfolipide syndroom (SLE) heeft waardoor deze reactie is ontstaan. Dit is nooit vastgesteld. Het zit de jongen erg diep, de tranen staan van hem en zijn familie bij het vertellen van de gebeurtenis iedere keer nog steeds in de ogen. Daarom vraag ik mij af of de jongen in kwestie stappen kan ondernemen tegenover deze dokter en of hij in aanmerking komt voor eventuele schadevergoeding. Alvast bedankt.

Geachte vragensteller,

De bijwerkingen van de medicatie hebben inderdaad grote gevolgen voor uw vriend gehad. Of hij in aanmerking komt voor schadevergoeding, is op basis van uw verhaal moeilijk te zeggen. Het enkele feit dat de medicatie bijwerkingen vertoonde is hiervoor onvoldoende.

Om de haalbaarheid te bepalen zal waarschijnlijk een medisch adviseur naar de zaak moeten kijken. Bovendien, letselschadezaken zijn vaak langdurige procedures en zijn niet geheel zonder risico. Deze procedure wordt vaak als psychisch belastend ervaren. Wilt uw vriend een procedure starten, dan is het goed dit te realiseren.

Wilt uw vriend de haalbaarheid toch laten beoordelen, dan raad ik u aan contact op te nemen met een letselschadebureau bij u in de buurt. Sommige letselschadebureaus kennen een gratis spreekuur of rekenen geen kosten voor een eerste intake.

Veel sterkte.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag