Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik sta op het punt om een vaderschaps DNA test te laten uitvoeren, aangezien de kinderbescherming dit advies heeft uitgebracht in het belang van het kind. 'Zij geven aan dat de onwetendheid haar onzeker maakt. Voor haar identiteitsontwikkeling is dit een vraagstuk wat beantwoord dient te worden. Indien dit niet gebeurt, zal dit een verwarrend gevoel en een gevoel van minderwaardigheid bij haar kunnen opleveren met alle gevolgen van dien. De Raad is van mening dat beide ouders het kind verplicht zijn om duidelijkheid hierover te verschaffen. Het afnemen van een DNA test lijkt noodzakelijk en behoort tot de mogelijkheden om dit vraagstuk helder te krijgen. De ouders kunnen zich aanmelden bij de huisarts'.
Heb hiervoor een instantie gevonden die in juridische testen kan voorzien. Heb de dokter van mijn ex gevraagd om als onafhankelijke partij de test uit te voeren. De dokter geeft aan dat beide ouders moeten aangeven dat zij de test willen laten uitvoeren en tevens het kind hierover moet beslissen. Zij heeft op dit moment de leeftijd van 10 jaar. Kunt u mij aangeven of dit daadwerkelijk noodzakelijk is dat het kind hier zelf over meebeslist of volstaat de instemming van beide ouders?

voor een minderjarig kind, dus ook het kind van 10 jaar, moet toestemming worden gegeven door de persoon die de ouderlijke verantwoordelijkheid heeft over het kind. U kunt als u de ouderlijke verantwoordelijkheid over uw kind heeft toestemming geven voor de DNA-test namens uw kind.

Beoordeel dit antwoord:

De ouders belast met ouderlijk gezag beslissen over deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag