Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik rij langzaam op mijn fiets langs een kruispunt (zonder verkeersborden), rechts van mij staat een auto stil op de weg. Ik rij er langs en plotseling trekt de auto op. en rijdt mij aan. Ik kom van links De bestuurder verklaarde mij niet gezien te hebben en alleen naar rechts aan het kijken was.
Rechts heeft voorrang maar in dit geval stond de auto stil, wie is er fout?

Op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet is de automobilist in ieder geval voor 50 % aansprakelijk, maar mogelijk meer als blijkt dat deze niet voldoende geanticipeerd heeft op de situatie. Getuigen en een ingevuld aanrijdingsformulier kunnen ook van belang zijn.
U heeft zeker een goede mogelijkheid om de schade te verhalen.
Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend met mij contact op.

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wil ik u beterschap wensen als u gewond bent geraakt bij het ongeval.

De fietser wordt als zogenaamde zwakke verkeersdeelnemer extra beschermt bij ongevallen. Ook als de fietser zich niet helemaal aan de regels houdt dan is meestal nog de automobilist voor minimaal 50 % aansprakelijk voor de schade. Uitgaande van uw verhaal is daarvan in uw geval zeker sprake. Mogelijk is er zelfs sprake van 100 % aansprakelijkheid nu door onoplettendheid van de automobilist het ongeval is ontstaan.
Bij ongevallen kunnen de kosten van rechtshulp ook verhaald worden op de verzekeraar van de automobilist. Ik heb ruime ervaring met letselzaken. Als u wilt ben ik graag bereid om u in deze zaak verder bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag