Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ontvang per maand een vaste reiskostenvergoeding. Dit is expliciet bedongen en staat los van de CAO-bepalingen. Het merendeel van mijn collega's krijgt een vergoeding o.b.v. CAO. De vergoeding is een vast bedrag en er ligt geen onderbouwing aan ten grondslag in de vorm van kilometers x tarief. De vergoeding is best hoog en is in mijn ogen een verkapt stukje (onbelast) loon, hetgeen voor zowel de werkgever als voor mij voordelig is (fiscaal gezien is één en ander afgedekt via de WKR). Nu verhuis ik naar de plaats waar ik werk. Voor werknemers in deze woonplaats geldt dat zij geen vergoeding krijgen van de werkgever. Kan de werkgever de reiskostenvergoeding zomaar laten vervallen? Deze is expliciet bedongen bij mijn indiensttreding en ik weet zeker dat als ik de andere kant op zou verhuizen de vergoeding dan niet verhoogt zou worden. Voor mijn nettoloon heeft het eventuele vervallen van de vergoeding nogal gevolgen, ondanks dat de benzinekosten dan komen te vervallen.

Om te bezien of u een 'zaak' heeft, zouden we moeten kijken hoe die regeling voor u destijds is opgesteld. Daarnaast is het van belang hoe en met welke reden de werkgever deze vaste vergoeding intrekt. In beginsel moet de werkgever zwaarwegende belangen aantonen als deze eenzijdig de arbeidsvoorwaarden wil wijzigen.

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met mij of een van de arbeidsrechtjuristen op dit forum om u nader te adviseren.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag