Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik kwam er per toeval achter dat ik het afgelopen half jaar voor de 4de keer een half jaar contract heb gehad. Tussen het 2de en 3de contract heeft een periode van 5 mnd gezeten, wegens privé omstandigheden, waarin ik geen contract heb gehad.
Betekent dit dat ik nu eigenlijk al in vaste dienst Ben?

Uw tijdelijke contract gaat automatisch over in een vast contract als:
1. u meer dan 3 opvolgende tijdelijke contracten heeft gekregen.
2. Of als u al langer dan 2 jaar meerdere tijdelijke contracten bij uw werkgever heeft gehad. Uw tijdelijke arbeidscontract wordt automatisch vast als meerdere tijdelijke contracten bij uw werkgever een periode van 2 jaar is overschreden. Er is sprake van een keten (tijdelijke contracten die elkaar opvolgen) als er 6 maanden of minder tussen de tijdelijke contracten zit.

Als ik het zo lees, is dit uw 4e contract van een half jaar met maar 1 keer een tussenperiode van 5 maanden. Dus het kan zijn dat u een vast contract heeft. Maar, de cao kan afwijken van de nieuwe regels die sinds 1 juli 2015 gelden voor tijdelijke contracten. In de cao zou kunnen staan dat u maximaal 6 opvolgende tijdelijke contracten mag krijgen. En dat tijdelijke contracten mogelijk zijn over een periode van maximaal 4 jaar. Raadpleeg altijd uw cao. Daarin kunnen afwijkende regels staan.

Beoordeel dit antwoord:

U hebt dan recht op een vast contract, als er geen excepties van toepassing zijn.
Ik raad aan om dat strategisch aan te pakken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag