Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik krijg een nieuw huurcontract aangeboden. (5de termijn, 1e x jaar contract, daarna iedere x 6 maanden-omdat de woning te koop staat) Daarin wordt vermeld dat ik per 2 maanden op mag zeggen (aangezien ik het niet eens was met de termijn van 6 maanden onopzegbaar) maar dat verhuurder dit ook mag.
Dat is toch niet echt redelijk en legaal. Ik dacht dat ik als huurder een kalendermaand opzeg heb en zij als verhuurders een aanzienlijk langere periode.? Stel dat ik deze overeenkomst teken, zijn die bepalingen van ze nietig aangezien het dwingend recht is? of zit ik er dan aan vast omdat ik heb getekend?



De opzegtermijn voor een huurder is gelijk aan de betalingstermijn (in de regel dus een maand). Wat er daarover in de overeenkomst staat maakt weinig uit.
Verder begrijp ik niet goed wat u bedoelt met '5de termijn'. En om te beoordelen of echt sprake is van een overeenkomst 'naar zijn aard van kort duur' zal deze bestudeerd moeten worden.
U kunt voor meer informatie / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag