Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur particulier een woning, het betreft een bovenwoning en beneden is berging. Verhuurder bepaling in contract laten zetten dat ik dingen weg moest halen en dat er geen spullen meer bij komen. Nu heb ik ontdekt dat ik eigenlijk het gehele pand huur. Het is namelijk 1 huisnummer met 1 stel gas/elektra/water meter. Het kadaster zegt ook dat het om 1 pand gaat. Het gehele pand beslaat 65m2, waarvan beneden er 27m2 niet door mij worden gebruikt, maar spullen verhuurder staan daar en achter heb ik washok. Kan ik nu gewoon mijn huur delen door m2 en die maal 27 doen om teruggave huur te krijgen. het contract heeft het immers over woning gelegen aan... en niet bovenwoning. ik heb vernomen dat ik 5 jaar terug mag declareren. Hoe bereken ik dit? Mijn huurcontract loopt sinds 01-05-2011, daarvoor stond het op mijn vriending haar naam, die is overleden. Kan ik gewoon die 3 jaar dat het nog niet op mijn naam stond terugvorderen?



Ik heb geen goed nieuws voor u.

Het feit dat om 1 huisnummer gaat en er sprake is van 1 gas/water/electrameter, maakt niet dat u daarom het gehele pand huurt. Dat wordt bepaald door de afspraken tussen en bedoeling van partijen. Zoals u het omschrijft huurt u niet het hele pand. Er valt dus niets terug te vorderen (laat staan over de periode voordat u huurder was).


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee dat snap ik.
Maar het feit dat er woning staat i.p.v. bovenwoning maakt dat volgens mijn advocaat wel


Reactie van de vraagsteller

verhuurder verhuurt aan huurder en huurder huurt van verhuurder de woonruimte, hierna 'het gehuurde' genoemd plaatselijk bekent
Doelstr XX te haarlem. zo staat het in contract

Verder wordt er niets over berging gesproken, alleen bij bijzondere bepalingen staat.... huurder verplicht zich de tuinmeubels te verwijderen en verwijderd te houden uit de berging. Tevens verplicht de huurder zich om geen andere zaken, dan de zaken die zich thans bevinden , in de berging te plaatsen.




Ik ben zo vrij het daarmee niet eens te zijn, gebaseerd op uw informatie. U noch uw voorgangster heeft feitelijk ooit het gehele pand in gebruik gehad; dat is ook nooit de bedoeling geweest en bovendien: de prijs zal daar ook niet naar zijn.
Zonder te willen stellen dat dit geldt voor uw jurist, wil ik wel het volgende opmerken: sommige juristen maakt het helaas weinig uit of een zaak haalbaar is, als men maar kan declareren.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag