Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur nu 15 maanden een huis en heb dit altijd via de bank overgemaakt naar de verhuurder. Heb geen huurcontract, maar er mondeling afspraken over gemaakt. De verhuurder heeft nu aangegeven zelf weer het huis te willen gebruiken als vakantiewoning. Hij staat zelf ook ingeschreven op het adres. Ik woon op een plek waar bij geen huurhuizen zijn, dus hoeveel rechten heb ik? Kan ik bijv nog een paar maanden blijven wonen?

Beste vraagsteller,
Er is een huurovereenkomst:
u huurt een woonruimte voor onbepaalde tijd, dan geldt dat de verhuurder u in een aangetekende brief minimaal drie maanden de tijd moet geven om te verhuizen, en de gronden van opzegging moet noemen.
Als partijen het niet eens worden over de opzegging, dan moet de rechter erover beslissen.

Beoordeel dit antwoord:

Als huurder van woonruimte hebt u huurbescherming. De verhuurder wil zelf weer gebruik maken van de woning, maar hij wil de woning alleen gebruiken als vakantieverblijf. De verhuurder kan een huurovereenkomst opzeggen wegens 'dringend eigen gebruik' maar daarvan is hier geen sprake. Dat zou pas zo zijn als de verhuurder geen andere woning meer heeft en dus wel genoodzaak is om deze woning te betrekken.

De verhuurder kan natuurlijk proberen de huur op te zeggen, maar als u niet met beƫindiging instemt, moet de verhuurder naar de rechter en de kans dat hij daar gelijk krijgt en u uiteindelijk uit de woning kan zetten, lijkt mij erg klein.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag