Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik huur een pand en daar zit een plafond airco in. Nu is de airco kapot voor wie zijn de kosten?

Klein onderhoud is voor huurder, groot onderhoud is voor verhuurder. Daaruit maak ik op dat eenvoudige reparatiekosten voor uw rekening zijn en dat groot onderhoud, waaronder vervangen van onderdelen en/of het apparaat voor rekening komt van verhuurder.
Ik adviseer de verhuurder te vragen en voor te houden dat dit groot onderhoud betreft. Bij discussie kunt u ook afspreken de kosten te delen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je wel voor uw antwoord.
Ik heb een bedrijf laten komen om te kijken wat er kapot is. Rekening 114.-euro. Dit zal voor mijn kosten komen ga ik vanuit, maar de conclusie is dat de airco niet meer te repareren is en dat er een volledig nieuwe in moet! Dan kan ik er dus vanuit gaan dat dit voor de verhuurder is?
Om het nog iets ingewikkelder te maken. Per 1 juli zijn er nieuwe eigenaren opgekomen en het is 26 juni geconstateerd dat de airco kapot is. Nu neem ik aan dat dit nog voor de vorige eigenaar van het pand is?
Moeten de nieuwe eigenaren dit regelen met de oude eigenaren of moet ik dit doen?


Nieuwe/oude eigenaar maakt voor u niet uit. Koop breekt geen huur. DE verhuurder is verantwoordelijk voor grootonderhoud, waaronder mijns inziens vervanging van de airco. Als er een nieuwe verhuurder is, dan is het daarmee diens verantwoordelijkheid/probleem geworden. Dat weet iemand die een verhuurd pand koopt normaal gesproken ook.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je wel voor het antwoord. Het is me helemaal duidelijk!


Fijn, Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ben ik weer met een vraag.
Wij hebben nooit iemand erbij gehad voor onderhoud zolang de airco oud is. Ook de vorige eigenaar niet. Nu heb ik de zaak ook alweer 5jaar. De airco is zo'n 11jaar oud. En volgens vele airco verkopers is het logisch dat na 11 jaar de compressor kapot is. Vanwege dat het ook een goedkoop merk is.
Wij hebben nog een bedrijf laten kijken naar de airco( dit wou de huurbaas) Omdat hij denkt dat de motor te vervangen is. En deze man zegt ook dat de compressor kapot is en als die er niet bij te krijgen is er een nieuwe airco in moet.
Heb ik nu kans dat ik volledig voor de kosten opdraai vanwege geen onderhoud aan de airco?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag