Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik hiur een atelier en per 1 september zou mijn huurcontract verlengd worden. Ik citeer de zin uit mijn contract "deze overeenkomst is aangegaan voor de duur van 1 (een) jaar, ingaande op 1 september 2012 en lopende tot 31 augustus 2013, met jaarlijkse verlenging van steeds 3 (drie) jaar. Beeindiging van deze overeenkomst vindt plaats door opzegging van huurder met inachtneming van 3 (drie) maanden , in het eerste jaar en 6 maanden in het volgende jaar"

Nou vraag ik mij af of de zin"met jaarlijkse verlengingvan steeds 3 (drie) jaar" wettelijk toegstaan is. Want in mijn beleving betekend dit dat ik er niet meer vanaf kom.

Mijn vraag is mag dit zo gehanteerd worden in een contract en is dit rechtsgeldig? Alvast bedankt voor uw reactie.



Er kan vanzelfsprekend niet jaarlijks voor 3 jaar verlengd worden. De zin is incorrect. Ik raad u aan verhuurder hierop aan te spreken en nieuwe duidelijke afspraken schriftelijk vast te leggen. En u kunt nu nog voor 1 juni a.s. per aangetekende brief opzeggen; dat versterkt uw onderhandelingspositie. Zorg er dan voor dat de aangetekende brief de verhuurder voor 1 juni bereikt heeft. Verstuur deze dus uiterlijk 29 of 30 mei, niet pas 31 mei.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag