Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik hen gisteren een vraag gesteld,maar ik geloof dat ik die niet goed geformuleerd heb,dus stel ik de vraag overnieuw,
Ik heb in 2011 een mondeling huurcontract gesloten ,de verhuurder is particulier en verhuurt een aanbouw van zijn woning,Nu na 2 jaar vroeg ik naar een schriftelijk contract vanwege aanvraag huursubsidie en nu krijg ik een contract onder mijn neus waarin staat dat ik er alleen in moet wonen zonder dochter en dat ook de kat die in principe altijd binnen is absoluut niet buiten mag .Wat moet ik nu?

Beste vraagsteller,
kennelijk wil de verhuurder rechten en plichten vastleggen( en heeft hij een hekel aan uw kat?). Huurt een een zelfstandige woning, dus met keuken en sanitair? Alleen dan hebt u recht op huurtoeslag.
De huur moet worden voortgezet na het verstrijken van de termijn onder dezelfde condities; het maakt niet uit of dit mondeling of schriftelijk gebeurd.

Beoordeel dit antwoord:



Het antwoord dat ik u gisteren gaf klopt nog steeds: U hoeft met deze nieuwe voorwaarden niet akkoord te gaan. Inzake uw nieuwe informatie over huurtoeslag: Als echt een overeenkomst vereist is voor de toeslag (volstaan uw bankafschriften niet?), is verhuurder verplicht hieraan mee te werken. Als hij dat niet doet kunt u dat via de rechter afdwingen. Naar ik aanneem zal verhuurder het niet zo ver laten komen. Een brief van een jurist is vaak al voldoende.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie,ik laat hem dit lezen en hoop dat dit voldoende is.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag