Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb zojuist van een collega vernomen dat mijn werkgever van plan is mijn 3e arbeidsovereenkomst te laten aflopen op 14 juni 2013. Ik heb sinds 2010 al drie x een jaarcontract gehad waarin we een schriftelijke opzegtermijn van een maand (met opzegging voor het einde van de kalendermaand) zijn overeengekomen.

Vraag : Heb ik recht op een vergoeding als mijn baas niet een maand van tevoren (uiterlijk 13 juni) maar op 30 juni opzegt?



Weet u zeker dat dat niet over tussentijds opzeggen gaat? Tijdelijke arbeidscontracten eindigen nl. in principe van rechtswege (en meestal is dat ook vermeld).
Als het niet over tussentijds opzeggen gaat, is uw werkgever te laat en bent u vanaf 14 juni in vaste dienst.

U kunt vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet onder dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Doomernik,

Dank voor uw snelle en heldere reactie. Ik vrees echter dat ik u op het verkeerde spoor heb gezet door per abuis te typen dat mijn arbeidsovereenkomst afloopt op 14 juNi terwijl dit 14 juLi moet zijn.

Begrijp ik het nu goed dat mijn werkgever tot 14 juni mag opzeggen (zonder opgaaf van redenen) en dat ik dan slechts recht heb op salaris betaling en dienstverband tot 14 juLi? (ondanks de opzegtermijn van 1 maand + opzegging voor het einde v/d kalendermaand)




Ik moet tenminste een deel van mijn antwoord herhalen, omdat u geen nadere uitleg geeft daarover. Weet u zeker dat dat niet over tussentijds opzeggen gaat? Tijdelijke arbeidscontracten eindigen nl. in principe van rechtswege (en meestal is dat ook vermeld).

U kunt dus echt het beste de overeenkomst even laten inzien en daarvoor rechtstreeks contact opnemen met mij via de link 'direct contact'(mijn naam) die u - als u heeft ingelogd - ziet onder dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Doomernik,

Dank voor uw snelle reactie op mijn vraag. Bijgaand zend ik u de gevraagde artikelen uit mijn arbeidsovereenkomst. Ik hoop dat u nu wel de gewenste informatie heeft om mijn oorspronkelijke vraag te kunnen beantwoorden. Een vaste aanstelling is nl. zeer welkom

Mvg,

Johan

VERKLAREN TE ZIJN OVEREENGEKOMEN:

Artikel 1 Aanvang en duur
1.1 Werknemer is op 12-07-2010 met een jaarcontract in dienst getreden bij werkgever in de functie van algemeen medewerker. Op 12-07-2011 is de arbeidsovereenkomst met een 2e jaarcontract voortgezet. Dit 3e contract loopt van 12-07-2012 t/m 11-07-2013 en vervangt alle eerdere overeenkomsten met de rechten en plichten die daarbij horen. De standplaats van werknemer is Tiel, maar werknemer verklaart bereid te zijn om in alle redelijkheid van standplaats te wijzigen indien het bedrijfsbelang dit noodzakelijk maakt.

1.2 De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een bepaalde tijd. Gedurende de arbeidsovereenkomst zullen de werkzaamheden, ontwikkelingen, voortgang en borging van de werkzaamheden herhaaldelijk gemeten, gedeeld, besproken en bijgesteld worden.

Artikel 2 Proeftijd
Op deze arbeidsovereenkomst is geen proeftijd van toepassing.

Artikel 3 Opzegging
3.1 Deze overeenkomst is tussentijds opzegbaar met inachtneming van de wettelijke opzegtermijn. Indien de arbeidsovereenkomst zal worden voortgezet voor bepaalde of onbepaalde tijd, blijft de wettelijke opzegtermijn gelden.

3.2 Opzegging van de arbeidsovereenkomst dient schriftelijk, voor het einde van een kalendermaand, aan de wederpartij plaats te vinden.




Het gaat over tussentijds opzeggen (zie 3.1); 3.2. moet in dat verband worden gezien. De overeenkomst loopt dus 11 juli van rechtswege af. Helaas voor u.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie mevrouw Doomernik.

Ik had gehoopt recht te hebben op een vaste aanstelling vanaf 14 juli of desnoods wat extra salaris als mijn baas twee weken van te voren zou opzeggen, maar begrijp nu dat ik nergens op hoef te rekenen als hij pas eind juni opzegt.

Veel succes verder en ik zal uw gegevens bewaren voor de toekomst.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag