Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb zojuist een gesprek gehad met mijn werkgever. 1 juni 2013 loopt mijn contract af. Ik moet een contract voor onbepaalde tijd krijgen. De intentie is er om mij dat contract aan te bieden. Er zijn in totaal 5 collega's met een regeling vertrokken binnen het bedrijf. Een collega gaat niet akkoord met die regeling en is het aan het aanvechten. Nu is er namens mijn werkgever een verzoekschrift tot ontbinding ingediend die waarschijnlijk half mei 2012 voorkomt bij de kantonrechter. Hierin is beschreven dat het bedrijf vestigingen gaat sluiten, het bedrijf in principe aan de grond zit. Nu geven ze aan dat ze mij geen contract kunnen toezeggen zolang deze zaak loopt, terwijl ze dat wel willen. Ik heb hierover contact gehad met Jurist Nadja. Zij gaf me aan dat ze me in principe gewoon een vast contract mogen aanbieden. Mijn Werkgever en zijn advocaat spreken dit echter tegen en zeggen dat ze helemaal vastzitten zolang de zaak loopt. Klopt dit verhaal? Of zijn er wel mogelijkheden om mij een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden? En zo ja, waarom geeft mijn Werkgever aan dat dit niet tot de mogelijkheden behoort?
Alvast hartelijk dank.

Voor de duidelijkheid was mijn antwoord als volgt:

De werkgever kan wachten tot de laatste dag van uw arbeidsovereenkomst om u wel of niet een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden. Uw werkgever mag u nu al een contract aanbieden, maar als zij willen wachten tot er duidelijkheid is over de ontbindingszaak dan kan dat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Excuses voor mijn wantrouwen, mijn werkgever heeft mij zojuist op een ander dwaalspoor gebracht. Hij was er stellig van overtuigd dat zij in deze situatie helemaal niets mogen doen. Maar nogmaals dank voor uw antwoord..


Geeft niks hoor, u kunt maar beter zo goed mogelijk geinformeerd zijn in een dergelijke kwestie.

Ik hoop van harte dat het u lukt om een contract te krijgen.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt! Ik stel uw moeite erg op prijs.


Reactie van de vraagsteller

Nog even één vraag. Heeft het er iets mee te maken dat degene die de zaak gestart is het feit kan gebruiken dat de organisatie iemand anders boven haar verkiest?


Als ik advocaat was van uw werkgever zou ik ook zeker wachten met het aanbieden van een contract totdat de ontbindingszaak is geregeld. Het mag wel maar je loopt de grote kans dat zo iets tegen je gebruikt gaat worden in die ontbindingszaak en dat risico zal uw werkgever niet willen lopen. Dus ik denk dat u helaas moet wachten tot de ontbindingszaak is afgelopen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag