Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb zo'n half jaar geleden een keukenrenovatie gehad in mijn huurwoning waarbij ik, bovenop de standaard nieuwe keuken, extra voorzieningen heb genomen tegen een huurverhoging. Nu blijkt me na bestudering van mijn afschriften dat deze huurverhoging nooit is doorgevoerd na de renovatie, tegen de afspraken in. Mijn maandelijkse automatische afschrijving is hetzelfde gebleven. Moet ik dit melden of is dit de verantwoordelijkheid van de corporatie en kunnen zij mij nu alsnog het hele bedrag over de afgelopen periode alsnog doorberekenen? Of 'vervalt' dit huurverhogingsrecht na een x-periode?



De verjaringstermijn bedraagt 5 jaar, en u moet er ernstig rekening mee houden dit alsnog te moeten betalen. Formeel kunt u wellicht doen alsof uw neus bloedt, maar moreel ligt dat anders.


Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
Er is duidelijk een fout gemaakt. Op grond van de relatie uit de huurovereenkomst zou u wel eens verplicht kunnen zijn dit te melden. Aan de andere kant mag u ook verwachten dat de fout op een later tijdstip zal worden hersteld. Ik adviseer u de huurvoorwaarden goed door te nemen en de regeling daaraan te toetsen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw beider antwoorden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag