Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vorige week een vordering ontvangen van het incassobureau in opdracht HBD (Hoofdbedrijfsschap Detailhandel). De vorderingbetreft de HBD heffing over 2010 , 2011 en 2012. De nota's van HBD hebben betrekking op 2 vestigingen van mijn schoonheidssalon. Sinds 2009 heb ik echter nog maar 1 vestiging over. De 2e vestiging is naar een nieuwe eigenaar gegaan. Van deze nieuwe eigenaar begrijp ik dat zij haar HBD heffing altijd netjes betaald. Ik heb tot vorige week nooit een factuur, herinnering of aanmaning van HBD ontvangen aangezien deze allemaal naar het adres van de 2e vestiging werden getuurd. Ik heb dus nooit bezwaar aan kunnen tekenen binnen de gestelde termijn. Ik heb de situatie uitgelegd en wacht op een reactie van hun kant. Mijn vraag: Kan HBD mij een heffing opleggen voor een vestiging die al 4 jaar niet meer bestaat, waarbij de nieuwe eigenaar haar HBD heffing netjes afdraagt. Er wordt dus eigenlijk 2 keer een heffing in rekening gebracht op 1 adres. Heeft een evt. procedure tegen HBD kans van slagen ?

Als u niet eerder op de hoogte kon zijn van de beschikking is dit te repareren. Duidelijk is dat u in ieder geval nu op de hoogte bent van de heffing. Als u nu te lang wacht bent u het argument kwijt dat u niet eerder wist van de dubbele heffing.

Praktisch advies: dien schriftelijk bezwaar in, leg uit wanneer en hoe u van de beschikking op de hoogte kwam en waarom u daarvan niet eerder op de hoogte kon zijn en doe een beroep op het bestaan van een verschoonbare termijnoverschrijding (dit is de bewoording van de Algemene Wet Bestuursrecht).

NIET WACHTEN op een reactie. Informatie-verzoeken kunnen worden vergeten en zijn moeilijk te bewijzen. Een beroep op het bestaan van een geldige reden om te laat te zijn met het aantekenen van bezwaar (of beroep) wordt bovendien met de week minder kansrijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag