Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik vanaf volgende week vrijdag niet meer terug hoef te komen op mijn werk. Dit is al n paar maanden aan de gang en heb het dus al even uit kunnen stellen maar nu is t dus voor t echt.. Mijn baas geeft mij een 'oprotpremie' van 5,5 maand mee. Ik werk hier al 13 jaar met plezier maar volgens mijn baas pas ik niet meer in t plaatje.. Ik wordt volgens hem niet ontslagen maar zijn we er samen uitgekomen dat ik weg moet.. Ik heb in januari n huis gekocht en ben druk met verbouwen.. Je denkt toch niet dat ik vastigheid zomaar laat varen...! Zoek maar eens een baan in deze tijden.. Ik heb trouwens vanaf 2008 een vast contract.. Hij kan me toch niet zomaar buiten gooien..? Mijn vriend is het er dus zeker niet mee eens en is laaiend en zegt dat ik dit niet moet tekenen.. Maar ik ben t gezeik beu.. Kotsbeu om eerlijk te zijn.. Kan iemand mij helpen?

Uit uw verhaal begrijp ik dat uw werkgever door middel van een vaststellingsovereenkomst de arbeidsovereenkomst wil beƫindigen. Uw werkgever kan u niet zo maar ontslaan. Als u niet akkoord gaat met het aanbod dan zal de werkgever als hij van u af wil een ontslagvergunning moeten vragen of ontbinding bij de kantonrechter. Wordt er een ontslagvergunning verleent dan krijgt u geen ontslagvergoeding. Wordt er ontbinding gevraagd dan kunt u de rechter vragen een ontslagvergoeding toe te kennen.
Ik adviseer u in ieder geval niet te tekenen voordat u een gespecialiseerde arbeidsrechtjurist de overeenkomst hebt laten beoordelen.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja klopt.. Hij wil mij idd buiten werken met een vaststellingsovereenkomst. Nu krijg ik die morgen.
Hoe kan ik dit nou het beste aan hem duidelijk maken.. Het is al n paar maanden een gesleur over en weer.. Heb al n keer niet getekend.
Gaat mij die juridische hulp iets kosten? Want ja zo rijk ben ik natuurlijk ook weer niet..! Maar we hadden eigenlijk soort van afgesproken dat we het niet via de rechter zouden spelen.. Om n hoop rompslomp te voorkomen..



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag