Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb tweedegraads brandwonden in mijn gezicht opgelopen. Dit nadat ik van mijn manager een verstopte gootsteen moest ontstoppen met gootsteenontstopper.
De afvoer was zo verstopt dat de vloeistof ging bruisen en spetteren. Ik houd littekens eraan over van mnimaal vijf cm. Het bedrijf heeft de verzekering ingeschakeld, maar zij zullen waarschijnlijk zeggen dat in ons regelement staat dat we niet zelf mogen repareren, maar meteen een monteur moeten inschakelen.

Geachte heer/mevrouw,

In de eerste plaats sterkte gewenst en hopenlijk beterschap, zij het dat dat met littekens maar zeer beperkt mogelijk is.

Het argument dat er een reglement is betekent niet zondermeer dat uw werkgever niet aansprakelijk kan zijn wegens het tekortschieten in de zorgplicht voor de gezondheid van de werknemers. In uw geval is van belang dat u van uw leidinggevende opdracht heeft gekregen om de gootsteen te ontstoppen. Een werkgever/leidinggevende die instructies geeft aan werknemers in strijd met eigen reglementen die zien op veiligheid, schiet te kort in de hiervoor genoemde zorgplicht en zal de schade die daar het gevolg van is moeten dragen (althans de verzekeraar van de werkgever).
Wilt u nader overleg, of bijstand in deze kwestie, neemt u dan gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend voor u dat u waarschijnlijk blijvend littekens overhoudt aan het ontstoppen van een gootsteen. Ik wens u heel veel sterkte de komende tijd.
Zeker nu u waarschijnlijk blijvend littekens heeft adviseer ik u om een schadevergoeding te claimen. Ik deel de mening van mijn collega Roth dat het eigen reglement niet wil zeggen dat u geen schadevergoeding kunt claimen.
Nu uw werkgever zijn verzekering heeft ingeschakeld is het verstandig om zelf ook juridische hulp in te roepen. Als u dat wenst ben ik graag bereid om u hierin bij te staan. In deze zaken werk ik op basis van no cure no pay. Ik breng mijn kosten aan de verzekering van de werkgever in rekening als die een schadevergoeding betaald. Die moet op grond van de wet die kosten vergoeden. U hoeft dus nooit mijn rekening te betalen want wordt er geen schadevergoeding betaald dan hoeft u mijn kosten ook niet te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo, bedankt voor uw reactie. Om wat voor bedragen gaat het dan gemiddeld bij zo n vergoeding voor brandwonden en blijvend letsel ? Ben namelijk ook een beeje bang mijn werkgever tegen het zere been te trappen als ik een advocaat inschakel.


Dat is heel moeilijk om in het algemeen te zeggen. Wel is het zo dat in Nederland de bedragen voor immateriƫle schade niet overdreven hoog zijn en vaak niet boven een paar duizend euro uitkomen.
Ik begrijp dat het lastig is om tegen uw werkgever een claim in te dienen maar uiteindelijk heeft u blijvend letsel hieraan overgehouden. Daarnaast geeft u aan dat werkgever hiervoor verzekerd is dus zal alles waarschijnlijk met de verzekeraar worden afgewikkeld. En ik ga er op voorhand van uit dat u toch geen onredelijke eisen gaat stellen dus hoop ik dat de werkgever begrip er voor heeft dat u ook advies vraagt aan een deskundige.

Beoordeel dit antwoord:

De schade wordt via de verzekeraar afgewikkeld. Uw werkgever zal daar over het algemeen weinig van merken. De hoogte van de schade zal erg afhangen van uw persoonelijke situatie. Bij littekens in het gezicht in het gezicht, bij iemand die een representatieve functie (veel contacten met mensen buiten de eigen werkgever) uitoefent, kunnen de littekens zeer belemmerend zijn. Ook zonder representatieve functie zijn littekens natuurlijk belemmerend, maar in een werkomgeving is dat nog extra vervelend.
Ook niet door de ziektekostenverzekeraar vergoede kosten voor bijvoorbeeld plastische chirurgie (als dat een goede optie zou zijn) valt bijvoorbeeld onder te schade die voor vergoeding in aanmerking komt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag