Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb te horen gekregen van mijn werkgever dat er een "executoriaal derdenbeslag" op mijn salaris is aangevraagd door een gerechtsdeurwaarder. Dit kwam als een complete verrassing. Ik ben nooit op de hoogte gesteld van enige vorm van schuld, rechtzitting etc. en heb nog nooit van de schuldeiser gehoord. Deurwaarder geeft aan dat volgens hun gegevens, die ze gecheckt hebben met GBA, ik als zijnde gehuwd sta en daarom aansprakelijk gesteld wordt voor iets wat iemand op mijn ex-man wil verhalen. Ik heb echter schriftelijk bewijs van inschrijving van echtscheiding bij gemeente (2009) en deze schuld is gemaakt in 2012. Lijkt me trouwens sowieso vreemd dat de scheiding niet ingeschreven zou staan want ik heb geen problemen met belastingdienst (definitieve teruggaven alleenstaande ouderkorting) gehad en afgelopen februari een hypotheek afgesloten. Is het een normale gang van zaken dat mijn werkgever een verzoek tot loonbeslag, incl. verslag van een rechtszitting krijgt (waar mijn naam helemaal niet in voorkomt) en ik zelf nooit geïnformeerd ben?

Uitgaande van uw verhaal klopt het niet wat er is gebeurd. Omdat de oplossing niet eenvoudig te schetsen is adviseer ik u dringend om zo spoedig mogelijk juridische hulp in te schakelen om verdere actie te ondernemen.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:



Gezien wat u schrijft zal een oplossing wellicht niet eenvoudig zijn, maar u kunt beginnen met de bewijzen van echtscheiding enz. aan de deurwaarder toe te zenden met verzoek om uitleg, reactie en intrekking beslag. Wellicht is het verstandig uw werkgever ook een kopie te zenden (van alleen de brief, zonder bijlagen).
U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Als u niet meer gehuwd bent en het beslag ziet op een schuld waar u niet voor veroordeeld bent, dan zou het moeten volstaan een bewijs van inschrijving van de echtscheiding aan de deurwaarder voor te houden. Als het goed is kan uw (voormalige) echtscheidingsadvocaat u daaraan helpen. Een deurwaarder mag een beslag niet doorzetten als hij weet dat u niet de schuldenaar bent en uw vermogen niet tevens het vermogen is van de ex die wel betalingsplichtig is.

Als vorenstaande niet helpt raad ik aan een kort geding tot opheffinn van het beslag te starten via een advocaat. als de feiten zoals u ze beschrijft inderdaad kloppen zou ik er zelf wel vertrouwen in hebben als ik de zaak als advocaat zou behandelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag