Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb sinds 25 februari 2010 een 0 uren contract bij een confectiebedrijf in Almelo. Nou is het bedrijf een week dicht en zit ik verplicht een week thuis. Dit krijg ik niet doorbetaald, mag dit ?

U heeft recht op vakantietoeslag en vakantiedagen bij een nul uren contract. Vakantietoeslag zit vaak al in het salaris opgenomen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb recht op 4 weken vakantie, maar ik heb dit jaar maar 1 week vakantie opgenomen , begin juli, en nu deze week (22 tm 26 juli)zit ik verplicht thuis, zijn dat beide weken , onbetaalde weken dan ? Mijn vakantiegeld zit bij mijn loon in. Wordt elke maand berekend.Ik krijg geen vakantiegeld zoals normaal 1x in mei.
Alle uren die ik niet werk , krijg ik niet betaald.Ik zou eigenlijk die 2 weken dat ik niet gewerkt heb uitbetaald moeten krijgen toch ?


De werkgever kan een verplichte bedrijfsvakantie opleggen. Dat heeft hij dus deze week gedaan. Maar die week en de week begin juli dat u vakantie had moet hij wel doorbetalen want dat zijn uw vakantiedagen. Vakantiegeld wordt iedere maand betaald en dat mag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag