Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb samen met mijn ex-vriend het huis te koop staan sinds 2007.. Nu ligt mijn ex erg dwars en alles wat ik voorstel daar reageert hij niet op.. Mijn makelaar kan dus zo niet verder terwijl ik deze wel betaald heb hiervoor. Mijn ex wil dus niet verkopen maar mijn naam blijft wel op het huis staan en ik kan zo niet verder.... wat kan ik doen zodat hij wel mee moet werken.. Mijn uitkopen zal geen optie zijn daar de hypotheek te hoog is om in zijn eentje te dragen of zijn er nog andere mogelijk heden dat mijn naam van de hypotheek af gaat.....

Als u ex niet wil meewerken kunt u de rechter verzoeken om hem te verplichten om mee te werken en zo nodig iemand anders, bijvoorbeeld een notaris, aan te wijzen die in plaats van uw ex medewerking verleend.
Voor deze procedure heeft u wel een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:



Eventueel kunt u - als een brief van een jurist ook niet helpt, wat ik als eerste adviseer - proberen uw ex tot medewerking aan verkoop te dwingen via een juridische procedure. De rechter kan eventueel vervangende toestemming voor de verkoop van de woning geven.
U kunt voor meer advies / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag