Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb ruitschade aan mijn auto opgelopen door een auto die voor mij spinnend wegrijd. De auto reed met reclame en ik heb het bedrijf benaderd.

Het bedrijf heeft de betreffende bestuurder benaderd maar er word een mooi dom verhaal van gemaakt dat ik maar afstand had moeten houden(Ik hield prima afstand, maar als iemand vanuit bijna stilstaand spinnend wegtrekt heb ik geen invloed op) en dat er misschien al schade op mijn raam zat en dat nu op hun probeer te verhalen. Ze willen niet betalen.

Kortom wat kan ik hiermee? Ze ontkennen de situatie niet, maar draaien de schuld in mijn schoenen, geheel onterecht. De schade is namelijk zo groot dat mijn hele vooruit vervangen moet worden. En de schade maker weigert mij nog te woord te staan.
Ik ben zelf alleen WA verzekerd voor de auto.

Probleem voor u is dat u zult moeten bewijzen dat de schade aan de ruit is ontstaan door de auto van het bedrijf. Als u dat niet kunt bewijzen dan zal het moeilijk zijn om de schade te kunnen verhalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo, bedankt voor de reactie.
Wat geld dan als voldoende bewijs? Zijn daar verschillende mogelijkheden in? Mijn partner kan verklaren dat ik zonder schade van huis ben vertrokken, dus dat de schade in deze rit is veroorzaakt. Daarbij ontkend de bestuurder ook niet dat hij voor mij heeft gereden, maar werpen het op een eigen schuldje.

Groet


U moet aantonen dat de bestuurder een fout heeft gemaakt en dat zou moeten zijn dat hij net hoge snelheid en daardoor spinnend met de wielen is opgetrokken. Daardoor is de kans vergroot dat er steentjes zouden wegspringen. Als de chauffeur dat erkend en samen met de verklaring van uw echtgenote dan is hij in beginsel aansprakelijk voor de schade. Als de schade niet vergoed wordt kunt u de verzekeraar van de auto aansprakelijk stellen. U kunt via zo nodig via uw eigen verzekering achterhalen waar de auto verzekerd is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag