Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb problemen met een online betalling.

Ik heb voor een website een proefabonnement gekozen, maar wilde voordat de proefperiode eindigde het account opzeggen. Anders krijg ik met een periodieke betaling van 40 euro per maand te maken. De machtiging is in principe niet rechtsgeldig, maar het desbetreffende webbilling.com dreigt, zoals ik heb gelezen met juridische maatregelen tegen mijn wanbetalen. In mijn geval is dit nog niet gebeurd, maar wil graag weten wat ik moet doen, mocht het zover komen.

Webbilling.com is alom bekend op het internet en heb zowel op de sites Tros Radar en Kassa klachten gezien over deze website.

Het kan zijn dat ik de kleine letters niet goed/zorgvuldig heb gelezen, maar als zij expres moeilijk doen om mijn account niet op te zeggen, mag ik daar toch niet voor in rekening worden gebracht?

HELP!!! Ik ben 17 en heb voor het eerst kennis gemaakt met de zwendel wereld op internet.


Beste vraagsteller,
bent u consument, en ik neem aan, gezien uw leeftijd, van wel, dan mag de voorwaarden van stilzwijgende toestemming met verlenging na een proefperiode niet worden toegepast vanwege het onredelijk bezwarende karakter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke hartstikke bedankt, maar dan heb ik nog een paar vragen.

Wat moet ik doen wanneer ik via de ING de incassant niet kan blokkeren?

En wat moet ik doen wanneer ze gaan dreigen met een incassobureau, zoals ik heb gelezen op verscheidene fora?

En hoe kan ik, zonder teveel kosten (ik ben maar een 17jarige consument natuurlijk) een einde maken aan de relatie tussen mij en dit (zwendelbureau) Webbilling.com?


Beste vraagsteller,
u hebt het bedrijf gemachtigd voor automatische incasso , deze machtiging kan u altijd intrekken: werkt ING daar nu niet aan mee. Dat kan ik me niet voorstellen.
Ik adviseer u een brief te schrijven waarin u u voorwaarden die uw rechten op ontbindingen ontnemen en met name de bepaling over stiloor u stilzwijgende verlenging terzijde te zetten, buitengerechtelijk te ontbinden op grond van het onredelijk bezwarende karakter en nietigheid. Dan in diezelfde brief noemt u een ontbindingsdatum en wel de datum waarop het proefabo afliep. U vordert het te veel betaalde terstond terug. Ik kan deze brief voor u schrijven tegen een redelijke vergoeding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag