Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb problemen met een incassobureau.
Er wordt geprobeerd een rekening te innen die geheel op naam staat van mijn ex vriend.

Ik heb nooit een samenlevingscontract gehad, alleen samengewoond. Het gaat om gemaakte ziekenhuiskosten ten tijde van de bevalling. Mijn kosten zijn via mijn zorgverzekering betaald. Mijn zoon stond ingeschreven op de zorg verzekering van zijn Vader die overigens alleen het kind heeft erkend en geen ouderlijk gezag.

Ik weet dat vader toentertijd geld heeft ontvangen van de verzekering om de onkosten te betalen maar heeft dit niet gedaan.

Nu loopt het incassobureau te dreigen dat ik moet betalen, ik heb nooit papieren ontvangen omdat mijn ex-vriend al deze schulden goed wist te verbergen.

De schulden staan volledig op zijn naam, ben ik verplicht om mee te betalen omdat ik ouderlijk gezag heb ondanks dat de rekening volledig op mijn ex zijn naam staat. Ik heb al meerdere malen discussie gevoerd met dit incassobureau dat de rekening niet op mijn naam staat, en wordt hier behoorlijk onbeschoft in behandeld. dus mijn vraag is ben ik verplicht om deze te betalen??

BVD



U doet er verstandig aan een dossier aan te gaan leggen. Bellen heeft geen zin, dus u zult een brief moeten schrijven (of een jurist daarvoor inschakelen). Legt u de situatie schriftelijk uit en blijf dat doen. Uiteindelijk zult u een dagvaarding ontvangen, nadat de deurwaarder dat schriftelijk heeft aangekondigd. Soms is naar een zitting gaan onvermijdelijk om u verhaal bij de rechter te doen. Voor een goed resultaat is het wel noodzakelijk dat u kunt aantonen dat u bezwaar heeft gemaakt de vordering en waarom.

U kunt vrijblijvend met mij overleggen als u er zelf niet uitkomt.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn dank voor uw antwoord.

Zoals als ik het nu dus begrijp, ben ik dus niet verplicht om de kosten te betalen. Er was al een betalingsregeling getroffen, maar mijn gevoel zei dat er iets niet aan klopte mede omdat de kosten zijn veroorzaakt door mijn ex, en zelf de brief die ik vandaag over de betalingsregeling heb ontvangen staat gewoon nergens mijn naam op.
Heb min of meer onder gevoel van dwang de afgelopen maanden al een gedeelte aflossing gedaan maar begon toch aan me te knagen.

Het incassobureau hamert erop dat we hebben samengewoond en dat ik daarom maar moet betalen.

Ik loop al bij maatschappelijk werk, en er staan al meerdere zaken genoteerd. Maatschappelijk werk vond het ook vreemd dat er bij mij geincaseerd wordt terwijl het op mijn ex zijn naam staat.

Ik ga nu een brief opstellen en laat deze controleren door maatschappelijk werk. En nog 1 poging doen om dit telefonisch samen met maatschappelijk werk dit probleem op te lossen.

Mijn dank voor uw antwoord


Reactie van de vraagsteller

Dus het feit dat ik met hem heb samengewoond (zonder samenlevingscontract) of ik alleen het ouderlijk gezag heb maakt dus niet uit. Die kosten mogen dus niet op mij verhaalt worden.


Het is inderdaad de vraag of u hoofdelijk aansprakelijk bent voor de kosten die gemaakt zijn voor uw kind waarover u ouderlijk gezag hebt. Dat zou uitgezocht moeten worden. Het incassobureau zou hier toch op zijn minst antwoord op moeten kunnen geven. Kijkt u ook in de polisvoorwaarden van de zorgverzekering. Dat is het enige dat ik voor nu kan melden op basis van de gegevens. Leg aan uw MW'er deze zaken voor. Bij hoofdelijke aansprakelijkheid kan het geld op uw verhaald worden, maar het is goed mogelijk dat ze alleen proberen het geld te innen, terwijl ze bij uw ex moeten zijn. Is het adres van uw ex wel bekend bij het incassobureau?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag