Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb op mijn werk een zware kast op mijn rug gekregen, hier door heb ik nu rug pijn. Ik moet hiervoor behandeld worden. Naast dit werk heb ik ook nog een eigen bedrijf,hier kan ik me nu niet 100% inzetten ivm met de rugklachten. Wat moet ik doen? En kan ik de kosten voor de behandelingen ook vergoed krijgen?

Allereerst wens ik u veel sterkte en hoop dat u snel herstelt!

U heeft een bedrijfsongeval gehad en bent arbeidsongeschikt. Uw werkgever is in de eerste twee jaar van uw arbeidsongeschiktheid verplicht uw loon door te betalen. Dat geldt echter niet voor de inkomsten uit uw eigen bedrijf. Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft, kunt u aanspraak maken op een uitkering.

De zorgkosten kunt u bij uw zorgverzekeraar declareren.

Mocht uw werkgever zijn zorgplicht niet zijn nagekomen, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw schade. In dat geval moet hij niet alleen uw loon doorbetalen, maar moet u volledig gecompenseerd worden. Mocht dit laatste het geval zijn, dan adviseer ik u een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan uw zaak juridisch beoordelen en met de verzekeraar van de werkgever in onderhandeling treden. Omdat de kosten van een letselschadespecialist op de aansprakelijke partij kan worden verhaald, is het inschakelen van een letselschadespecialist vaak kosteloos.

Beoordeel dit antwoord:

Ten eerste wil ik u een goed herstel toewensen.

Een werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor zijn werknemers. Mocht u als gevolg van een arbeidsongeval, wat het resultaat is van een onveilige werkomgeving, letsel hebben opgelopen dan kan de werkgever daarvoor verantwoordelijk zijn. Het is belangrijk om duidelijkheid te krijgen wat er precies is gebeurd toen u de kast op uw rug heeft gekregen.

Indien uw werkgever verantwoordelijk is voor uw ongeval dan kunt u een vergoeding krijgen voor alle onkosten, o.a. van de behandelingen, die u als gevolg van het ongeval heeft opgelopen. Ook eventuele inkomsten die u mist, in uw eigen onderneming, en een smartengeldvergoeding kunt u dan vorderen. Als u daar behoefte aan heeft dan kan u gebruik maken van een letselschadespecialist en die kan zijn of haar onkosten ook verhalen op uw werkgever.
Als de werkgever een verzekering heeft dan zal niet de werkgever maar de verzekering alles netjes met u gaan regelen.

Ik heb zelf veel ervaring met arbeidsongevallen en als u nog vragen heeft dan kunt u met mij contact opnemen.
Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag