Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb op een veiling een auto gekocht, deze blijkt technisch niet in orde. de veilinghouder verstopt zich achter de alg. voorwaarden (ik had beter moeten onderzoeken voor de koop)I
Is hier toch sprake van een onrechtmatige daad?

Nee er is geen sprake van een onrechtmatige daad. U heeft als koper zeker bij een tweedehands auto die op een veiling wordt aangeboden en waarop u dus ook geen garantie krijgt de verplichting om die te onderzoeken. Daarnaast is er blijkbaar sprake van algemene voorwaarden waardoor uw positie ook al verzwakt wordt. Maar de verkoper heeft ook een mededelingsplicht. Als de auto onveilig is door technische gebreken dan had de verkoper ook al is het een veilinghuis dit moeten mededelen. Maar enkel het feit dat een auto technisch niet in orde is is dan niet voldoende.

Beoordeel dit antwoord:

U zegt: de auto is technisch niet in orde. Dan is de vraag:
- om wat voor gebrek gaat het;
- hoe erg is het gebrek voor het kunnen gebruiken van de auto;
- wat staat er in de veilingvoorwaarden;
- was er gelegenheid tot onderzoek vooraf;
- kon het gebrek vooraf door onderzoek worden vastgesteld;
- wist de verkoper van het gebrek?

Al deze vragen zijn relevant voor de beantwoording van uw vraag en het is dus van belang dat u iets meer informatie kunt geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor Uw antwoord,
Het bedrag was ±1050,-Eur dus niet verschrikkelijk veel maar wel (dom) en jammer.


Zonde, inderdaad. Niet direct de moeite waard om over te gaan procederen, tenzij u een rechtsbijstandverzekering hebt of u een jurist kunt vinden die bereid is op basis van no cure no pay een zaak voor u in behandeling te nemen (voor advocaten is behandeling van een zaak op basis van no cure no pay wettelijk niet toegestaan).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag