Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb ontslag genomen bij mijn huidige baas. Daar ik thuis geen ondertekend arbeidscontract heb heb ik niet kunnen inzien welke opzegtermijn ik heb. IK ben maar van 2 maanden uitgegaan, echter mijn werkgever weet me te vertellen dat we in het begin 3 maanden hebben afgesproken. Nu heb ik al een nieuw contract getekend per 1 juni maar ik sta hier toch in mijn recht als ik per 1 juni weg wil?
Ik hoor graag van u.

groet

Geachte vraagsteller,

Als uw werkgever u aan de opzegtermijn van 3 maanden wil houden, dan moet de werkgever het contract even overleggen. 3 maanden lijkt me overigens een zeer lange termijn die bijna nooit wordt afgesproken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hallo,

maar het is niet meer te overleggen , omdat ik nooit een arbeidsovereenkomst gesprek heb gehad. Als mijn werkgever mij aan de 3 maanden wil houden welke mogelijkheden heb ik dan?
Ik heb namelijk ooit wel een basis contract getekend op goede trouw naar aanleiding van benodigde voor een audit


Als een opzegtermijn niet schriftelijk is afgesproken dan valt u terug op de wettelijke opzegtermijn. Deze is (slechts) 1 maand. U heeft dus geen enkel probleem op per 1 juni in de nieuwe baan te beginnen.

Beoordeel dit antwoord:

Als er een opzegtermijn van meer dan een maand wordt afgesproken dan moet dat vastgelegd worden in een arbeidsovereenkomst of cao. Als uw werkgever dus stelt dat de opzegtermijn drie maanden is dan moet hij een door u ondertekende arbeidsovereenkomst laten zien waar dat in staat of de cao.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvulling,

Uw werkgever kan u niet aan de 3 maanden houden, nu deze termijn niet schriftelijk is afgesproken. Als de werkgever wel de arbeidsovereenkomst weet te overleggen kunt u schadeplichting zijn over de maand dat u eerder opzegt. Dat zal niet snel het geval zijn, omdat de werkgever dan ook moet kunnen aantonen dat hij schade heeft doordat u vroegtijdig bent weggegaan.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie.
Wanneer mijn werkgever komt met de overeenkomst welke ik toendertijd wel heb getekend ter goede trouw zonder de normale beoordeling en gesprek en de 3 maanden staan daar wel in dan heb ik toch wel een probleem? Geval blijft dat ik nooit een kopie ondertekend heb ontvangen.


Als die overeenkomst daadwerkelijk door u is getekend, zal de werkgever schadevergoeding kunnen vorderen als u eerder weggaat. Maar nogmaals, uw werkgever moet dan financiele schade aantonen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar als mijn werkgever eist dat ik moet blijven tot 1 juli dan komt die schadevergoeding regeling niet eens aan bod.


Klopt, maar dan loopt u uw nieuwe baan mis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag