Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs ontslag gekregen in de kinderopvang. Nu heeft een gezin waarvan ik de kinderen op de groep had gevraagd of ik bij hun in huis wil komen als gastouder. Zij zijn al maanden ingeschreven maar hebben nog geen juiste persoon gevonden.Zij brengen 1 kind 1 dag in de week naar het kinderdagverblijf en ik zou 3 dagen in de week op 2 kinderen gaan passen. Dus financieel zou ik meer verliezen als ik het niet mag doen. In mijn contract staat dat ik toestemming moet krijgen van mijn baas ivm het concurrentiebeding. Ik heb het netjes allemaal uitgelegd maar ze willen geen toestemming geven. Moet ik nu een rechtzaak beginnen en kan ik die ook winnen? Volgens mensen zeggen kan ik dit wel winnen omdat ik 1: ben ontslagen ipv ontslag heb genomen. 2: het gezin mij heeft gevraagd en niet andersom. 3: ik zou financieel meer verlies lijden dan de kinderopvang.

Een concurrentiebeding moet schriftelijk overeengekomen zijn en moet gesloten zijn nadat u meerderjarig geworden bent. Maar ook als een concurrentiebeding op de juiste wijze gesloten is kan een rechter het concurrentie beding nog matigen of niet van toepassing verklaren. Een concurrentiebeding mag bijvoorbeeld niet onredelijk zijn qua duur en qua omvang. Ook kan een rol spelen dat u ontslagen bent en dat u financieel zwaar benadeeld wordt door het concurrentiebeding. ER bestaat dus een kans dat het concurrentiebeding buiten toepassing wordt gesteld.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag