Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb nu (20-4-2013) nog geen salaris van maart ontvangen. Ook voorgaande maanden werd salaris te laat gestort( tussen de 10e en 15e van de maand). Mijn werkgever maakt beloftes maar kom ze niet na. Ik heb ook nog 3 maanden aan vakantie staan waaronder aantal uren van 2012, maar ik ben bang dat werkgever falliet ga en dat ik alles kwijt ben. Wat moet ik doen?

Beste vraagsteller,

Schrijft u vooral de werkgever een brief (liefst aangetekend) dat u hem/haar verzoekt tot betaling over te gaan van het achterstallige salaris. U kunt in dat verzoek vermelden dat u de wettelijke rente gaat vorderen en de wettelijke verhoging.

Bijvoorbeeld:

Geachte,

Sinds (datum) ben ik voor (x aantal) uur per week bij u in dienst, in de functie van (functie). Tot op heden heb ik geen salaris over de periode van ... tot en met ....ontvangen. Derhalve verzoek ik u om binnen vijf dagen na dagtekening van deze brief over te gaan tot betaling van het salaris ten bedrage van € .... bruto, onder gelijktijdige toezending van een bruto-netto specificatie naar mijn huisadres.

Als u geen gevolg geeft aan mijn verzoek zal ik aanspraak maken op de wettelijke verhoging en de wettelijke rente, welke ik hierbij aanzeg.

Ik verwacht dat ik de komende periodes mijn salaris binnen de wettelijke termijn zal ontvangen overeenkomstig de afspraken in de arbeidsovereenkomst.

Ik verzoek tevens om uitbetaling van de openstaande vakantiedagen over 2012, die ik niet heb kunnen gebruiken in dat jaar.
Hoogachtend,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag