Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb momenteel 26 weken volledig (onbetaald) ouderschapsverlof opgenomen. In de ouderschapsverlofverklaring staat vermeld:

"Conform CAO artikel 6.2.6 heeft u eenmalig de mogelijkheid het ouderschapsverlof met een half jaar te verlengen."

Deze verklaring is door zowel mijn werkgever als mij ondertekend.

Een tijdje geleden heb ik een verlenging van een half jaar aangevraagd. Als reactie daarop kreeg ik een brief met daarin de volgende reactie:

"Voor uw zoon xx is verlenging van het ouderschapsverlof niet mogelijk, aangezien u het volledige ouderschapsverlof opneemt in periode x t/m x."

Bij telefonische navraag bleek dat het artikel waarnaar verwezen wordt uit de CAO gehaald is. Alleen is mijn werkgever vergeten dit uit de (standaard)verklaring te halen. Ik zou toch erg graag mijn verlof willen verlengen. Heb ik wel of geen recht op dit verlengde verlof?

U heeft uw volledig ouderschapsverlof opgenomen. Dat betekent dat u alleen nog ouderschapsverlof kunt opnemen als er een bijzondere regeling bestaat. Er wordt verwezen naar de CAO maar blijkbaar staat die regeling niet meer in de CAO. In dat geval kunt u daar dan ook geen beroep op doen. Dus als er geen andere bijzondere regeling met u overeengekomen is dan heeft u geen recht meer op ouderschapsverlof.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag