Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb mijn vraag een week geleden ook gesteld, maar nog geen reactie gekregen. Ik probeer het nu opnieuw. Sinds een half jaar heb ik een nieuwe functie bij het bedrijf waar ik bijna 25 jaar werkzaam ben. Deze nieuwe functie bevalt niet, o.a. door te hoge werkdruk. De vraag is of ik wel op de juiste plek zit. Die vraag stelt mijn teamleider mij ook. Ik durf hier echter (nog) geen antwoord te geven, bang voor wat dan komen gaat. Ik vermoed dat mijn een loopbaantraject zal worden aangeboden van 6 maanden en dat daarna mijn arbeidscontract (voor onbepaalde tijd) eindigt. Mijn vraag is: kan dat zomaar? Of zijn er andere mogelijkheden?

Deze vraag is moeilijk in zijn algemeenheid te beantwoorden. Het lijkt er op dat u de nieuwe functie niet bevalt of misschien iets te hoog gegrepen is voor u. In dat geval is de kans groot dat al u toch in die functie blijft doorgaan dat u ziek wordt. De werkgever heeft de verplichting om te kijken of er een andere passende functie binnen het bedrijf is voor u, bijvoorbeeld uw oude baan. Daarvoor zou ik opteren als ik u was. Lukt dat echt niet dan loopt u de kans dat er inderdaad via een loopbaan- of outplacement traject wordt toegewerkt naar een ontslag. Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:



Er zijn zeker andere mogelijkheden, zoals praten over een beeindigingsvoorstel (vaststellingsovereenkomst die uw WW rechten zoveel mogelijk waarborgeb). Misschien dat dat beter is dan tegen heug en meug in een organisatie blijven werken. Natuurlijk zitten daar veel haken en ogen aan, maar misschien biedt die mogelijkheid wat ruimte en opluchting. Een vrijwillige demotie en vermindering van arbeidsduurs is ook een mogelijkheid.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag