Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb mijn hypotheekadviseur gebeld naar aanleiding van een brief van onze hypotheekverstrekker. In dit telefoon gesprek heeft hij kort uitleg gegeven wat er nu eigenlijk in de brief staat en of dit voor ons van toepassing is.
Tijdens dit gesprek heeft hij zijn tarieven voor advies aan mij bekend gemaakt. Hypotheekadvies kost €125,- per uur (€2,08 per minuut...)

Nu krijg ik de factuur waar het volgende op staat:
uitleg brief - 0,2 uur (€41,60) valt dit onder het tarief voor hypotheekadvies?

inplannen afspraak - 0,1 uur (€20,80) Mag hij dit berekenen?

Advies gesprek heeft hij 2 uur voor gerekend. (€250,-) We zijn 50 minuten binnen geweest. (€104,-)

Wat kan ik nu het beste doen als hij dit toch in rekening wil brengen?



U kunt tegen de hoogte van de factuur protesteren. Er wordt blijkbaar gerekend met eenheden van 6 minuten (onzinnig naar mijn mening, want de software kan ook per minuut rekenen i.p.v. af te ronden, maar dit gebeurt wel veel). Wat er voor het adviesgesprek wordt gerekend is in ieder geval overduidelijk veel te veel. Een eerste afspraak plannen lijkt me niet in rekening gebracht te kunnen worden. Voor het overige is meer informatie nodig over de brief, waarom uitleg nodig was e.d.

U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag