Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb mijn enkel gebroken tijdens een training op het werk. Kan ik nu mijn eigen risico en andere kosten verhalen op mijn werkgever?

Ja, het ongeval is gebeurd onder werktijd en daarom is uw werkgever aansprakelijk voor de schade die u lijdt zoals eigen riscio, kosten huishoudelijke hulp reiskosten naar ziekenhuis etc. Uw werkgever is ongetwijfeld verzekerd voor dit soort ongevallen. U kunt uw werkgever verzoeken om dit te melden bij zijn verzekeraar. De verzekering betaald ook de kosten van rechtsbijstand. Ik ben graag bereid om u hierin bij te staan als dat nodig is.

Beoordeel dit antwoord:

Of uw werkgever aansprakelijk is en u schadeloos moet stellen hangt af van de omstandigheden van het voorval. In beginsel moet uw werkgever er voor zorgen dat u uw werk (inclusief training)kunt doen zonder schade te lijden. Dat is echter een inspanningsverplichting. Indien uw werkgever aan alle vereisten heeft voldaan, hetgeen niet snel het geval is, dan is hij niet aansprakelijk. U hoeft alleen te stellen en aan te tonen dat u tijdens werktijd gewond bent geraakt. Vervolgens moet uw werkgever aantonen dat hem geen verwijt treft.

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Ik adviseer u dan ook om de hulp in te roepen van een letselschadeadvocaat. Hij kan u helpen in de discussie met (de verzekeraar van) uw werkgever. Wanneer uw werkgever aansprakelijk is, dan moet hij ook de kosten van uw advocaat betalen. De hulp van de advocaat kost u dan niets.

Indien u in de omgeving van het Westland woont, dan sta ik graag bij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag