Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb mijn dochter 2 jaar niet gezien, omdat moeder dat niet toe liet.

Wij hebben een omgangsregeling, maar toen het zover was mocht ik haar niet meenemen en was ik zondag om de week 2 uurtjes bij haar thuis tot dat onze dochter naar bed ging.

Toen ik op een gegeven moment 2 weken niet kon komen (ivm de koop van een ander huis en de verbouwing hiervan).

Liet zij weten dat dit zo niet ging werken en dat we moesten praten je nu verder ook stortte zei de alimentatie die ik betaalde terug.

Ze werd voor mij onbereikbaar en sindsdien heb ik mijn dochter niet meer gezien.

Heb ik nog enig recht om haar te mogen zien?
En is dit verstandig om te doen.?

Als ouder hebt u recht op omgang met uw kind. Hebt u ook het ouderlijk gezag (uit uw vraag kan ik niet afleiden of dat zo is) dan mag dit recht zelfs nooit definitief worden ontzegd, eventueel enkel worden geschorst voor maximaal één jaar.
Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat uw dochter recht heeft op contact met haar vader. Alleen als sprake is van zwaarwegende omstandigheden en omgang niet in haar belang is, kan dit aan contact in de weg staan.

Ik adviseer u contact op te nemen met uw ex-partner met het verzoek tot hervatting van een contactregeling, welke dan bijvoorbeeld gefaseerd kan worden opgebouwd naar een regeling waarbij u uw dochter ook bij u thuis ontvangt. Als mevrouw daaraan niet wil meewerken kunt u een procedure tot vastlegging van een contactregeling starten. Daarvoor hebt u een advocaat nodig. Eventueel kunt u de advocaat ook namens u een brief aan uw ex laten schrijven over hervatting van het contact.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag