Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb lekkage aan mijn platte dak, omdat mijn buurman zijn regenpijp op mijn dak heeft laten uitkomen, en mijn afvoer dit bij grote regenbuien niet aankon, waardoor er veel water op het dak bleef staan en het dakleer helemaal is gaan rotten.
Ook s mijn afvoer kapot gegaan door de grote hoeveelheden water.
Nu heb ik binnen op 6 punten van mijn uitbouw zo'n lekkage dat het plafond al naar beneden is gekomen op sommige delen.
Mijn buurman weigert dit te vergoeden.
Mijn vraag is, wat kan ik het beste doen? De regenpijp hangt aan de zijkant van het huis, op mijn grond. Hij heeft een groot huis en ik een kleiner huis, zodoende kon de regenpijp bij hun aan de zijkant van het huis worden bevestigd. mag dit? Of hangt dit op mijn grond?

Alvast bedankt, ik ben echt radeloos door deze grote schade.

Beste vraagsteller,
lager gelegen gedeelten moeten het overtollig regenwater ontvangen van hoger gelegen gedeelten dat van nature afloopt, maar niet op de onrechtmatige wijze waarop dat nu gebeurt. Ik adviseer u uw buurman aansprakelijk te stellen voor de schade die al is ontstaan en nog zal ontstaan op grond van onrechtmatige daad ex artikel 6:162 en artikel 5:37 omdat hij door op deze wijze te handelen steun ontneemt aan uw dakconstructie. Het is goed als u een schaderapport laat maken en veel documenteert, foto, s neemt e.d. Als u dat wenst kan ik u helpen met het schrijven van de brief.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag