Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb laatst een overbetekening executeraal derdenbeslag ontvangen uit het niets.Ik heb verhaal gehaald,en de desbetreffende deurwaarder gaf aan dat het om een te laat betaalde factuur gaat die wel al betaald is maar de kosten ervan nog openstaan.Kan dit zomaar,achteraf zonder mijn weten van die kosten mij erop te verhalen??Aangezien de achterstallige factuur wel gewoon betaald is.Tussen de laatste betaling en deze derdenbeslag heb ik ook geen correspondentie meer gehad van desbetreffende bedrijf.

Als het een executoriaal beslag betreft dan moet er een uitspraak van een rechter zijn. Dus als het goed is kunnen er geen kosten verhaald worden die niet toegewezen zijn door de rechter of op grond van de wet in rekening gebracht worden. Ik weet niet of het klopt maar het lijkt er op dat u nadat er al een vonnis was een rekening alsnog betaald heeft maar de kosten niet. Als dat zo is dan moeten die inderdaad alsnog betaald worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er staat inderdaad in het executoriaal beslag dat er proces kosten zijn in de opsomming.

Alleen het rare is dat ik er zelf niks van af weet. Zou ik daarvoor niet een dagvaardiging gehad moeten hebben??


Ja als u die niet gehad heeft kunt u nog in verzet gaan. Maar dat zal lastig worden denk ik want u heeft de factuur al betaald en daarmee heeft u erkend dat u moet betalen. Heeft u ook geen aanmaningen of herinneringen ontvangen van de factuur?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

het laatste contact is in november geweest, waar een eindafrekening werd gestuurd en die heb ik betaald. Vervolgens is dan naar mijn idee alles afgehandeld.

Dan hoor ik dus 5 maanden niks van ze (Evides) en krijg ik 5 maanden later een executoriaal beslag van Van Es Deurwaarders.


Het is lastig om zonder alles te kunnen lezen een oordeel te vormen. Maar u zegt dat u een eindafrekening heeft gekregen. U weet ook wanneer die betaald had moeten worden. U weet ook of u betaald heeft. Dan weer u dus ook of u te laat betaald heeft en zo ja hoe lang na de betaaltermijn u betaald heeft. Is dat lang daarna dan heeft u een probleem.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit is de reactie van:

Geachte mevrouw,

Bedankt voor uw bericht van 15 april, waarin u aangeeft dat u het niet eens bent met het executeraal overbetekening derdenbeslag van Van Es Deurwaarders. Helaas kunnen wij u met deze zaak niet helpen, de reden hiervan is dat wij niet kunnen zien hoe Van Es te werk is gegaan met u aan te schrijven.

Met betrekking tot de eindafrekening kan ik u melden dat deze correct is opgemaakt.

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,



Reactie van de vraagsteller

en dit is de reactie van Deurwaarders:
Geachte mevrouw,

Naar aanleiding van uw e-mail d.d. kunnen wij u als volgt berichten. Gemakshalve verwijs ik u naar de bijlage waar u de dagvaarding treft. Aan alle processuele vereiste is voldaan, u bent derhalve op correcte wijze opgeroepen.

U dient de betaling van € 587,24 uiterlijk april 2013 te verrichten.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Hoogachtend,

Gerechtsdeurwaarders


Reactie van de vraagsteller

Wat ik vervelend vind, is dat ik nu Deurwaarders moet betalen wat bestaat uit eigenlijk alleen maar kosten in hun belang. Zoals aangeeft, alles tussen mij en hen is afgehandeld.
Ik heb het gevoel dat er bij mij geld wordt afgetroggeld en dat ik er eigenlijk niks aan kan doen, omdat een deurwaarder naar eigen zeggen juist heeft gehandeld, ook al heb ik van de procedures er geen weet van en hun client blijkbaar ook niet.


Reactie van de vraagsteller

Gedateerd november 2012, maar is dit niet een soortgelijke situatie??

http://www.klacht.nl/van-es-deurwaarders/klacht/evides-waterbedrijf-familie-eigenaar-van-es-deurwaarder/


Reactie van de vraagsteller

Gedateerd maart 2013
http://www.klacht.nl/van-es-deurwaarders/klacht/onterechte-claim/


Volgens mij is dit allemaal geen antwoord op mijn vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de eindafrekening op 15 november 2012 ontvangen en heb het op 4 december betaald. Is misschien niet snel op tijd, maar ook niet extreem laat.


Als dat zo is dan zou ik niets betalen. Omdat u blijkbaar ook geen dagvaarding en vonnis heeft gehad kunt u nog in verzet gaan. U kunt bij de deurwaarder dan de stukken opvragen en met name het vonnis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag